امروز يك شنبه
۲ دی ۱۴۰۳
FA
صفحه اصلی
درباره کتابخانه
جستجو در منابع کتابخانه
اخبار و اطلاعیه ها
شرایط عضویت
تماس با ما
خانه
اخبار
معرفی کتاب جدید
۱۴۰۳/۰۵/۰۱- ۱۲:۵۳
- مشاهده: ۴۴۸
پارادیپلماسی فرامرزی: منطقهگرایی فرهنگی از چشمانداز ایران فرهنگی
مریم خالقی نژاد
نویسنده معتقد است در عصر کنونی، دیپلماسی های مختلف اعم از دیپلماسی نوین، خرد، چندگانه، فرهنگی و ... به وجود آمده است که پارادیپلماسی بارزترین این تحولات است. امروزه دولت و حاکمیت ها دریافته اند که نمی توانند به تنهایی ارتباطات مختلفی را با انواع و اقسام کنشگران در فراسوی مرزها ایجاد کنند، لذا سعی کرده اند تا از ابزارهای نوین و کنشگران مختلف بهره جویند و از این رو، ما شاهد افزایش پارادیپلماسی در سطوح مختلف روابط بین الملل هستیم. در این زمینه، کاهش نقش دولت ها در عصر جهانی شدن موجب نقش آفرینی فزاینده بازیگران فروملی در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شده است؛ به گونه ای که بازیگران فروملی در عرصه سیاست خارجی نیز ورود یافته و ترجیح دادهاند مسیرها و روش هایی را در سیاست خارجی برای تاثیرگذاری بر روابط بین الملل به کار گیرند که در چارچوب پارادیپلماسی قابل تبیین است.
در مجموع، پارادیپلماسی به معنای ظرفیت و نقش آفرینی هویت های فروملی در عرصه سیاست خارجی و مشارکت آنان در حکومت مرکزی در عرصه بین الملل می باشد. در واقع، پارادیپلماسی می تواند به معنای هر فعالیت بین المللی غیرمتمرکز فعالان غیردولتی و فروملی از جمله سازمان های کارگری بین المللی، جوامع مذهبی، گروه های هنری و فرهنگی، انجمن های علمی، واحدهای سیاسی فروملی و ... باشد و امروزه در فرایند جهانی شدن، حرکت قانونمند واحدهای فروملی در قدرت یابی و تعریف جایگاه یک کشور در نظام بین المللی، نقش بی بدیلی را ایفا می کند.
کتاب طی سه فصل و یک نتیجه گیری در صدد است تا با به کارگرفتن دو نظریه پارادیپلماسی فرامرزی و گفتمان به بررسی ظرفیت های پارادیپلماتیک فرامرزی کشورهای حوزه ایران فرهنکی بپردازد. در فصل اول، چارچوب نظری پارادیپلماسی فرامرزی و گفتمان ارائه شده است. در فصل دوم با عنوان ظرفیتهای فرهنگی پارادیپلماتیک فرامرزی، به سنجش توانایی های پارادیپلماتیک کشورهای حوزه ایران فرهنگی پرداخته می شود تا پس از این سنجش، بتوان به بازنمایی گفتمان ایران فرهنگی قائل شد. در اینجا، به طور جامع ضمن بررسی ظرفیت های فرهنگی دیپلماسی فرامرزی، نشان داده می شود که چه ظرفیت هایی برای برقراری روابط پارادیپلماتیک فرامرزی میان کشورهای حوزه ایران فرهنگی وجود دارد. در این خصوص، کشورهای ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، آذربایجان، گرجستان، ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان و هند مورد بررسی قرار گرفته اند. همچنین به دلیل برخی قرابت های موجود فرهنگی، کشور روسیه نیز در این پژوهش مورد توجه قرار گرفته است. همچنین موضوعاتی همانند هویت و قومیت، زبان، دین، مفاخر و مشاهیر، معماری و هنر، اعیاد و جشن ها، موسیقی و فیلم، ظرفیت های علمی دانشگاهی و ... از جمله مهم ترین محورها و ابعادی هستند که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته اند. البته نویسنده معتقد است از آنجاکه از نظر تمدنی و تاریخی، کشوری را همانند ایران نمی توان یافت که در منطقه دارای اشتراکات زیاد تاریخی و فرهنگی با دیگر کشورها باشد، لذا در اینجا، ایران به عنوان پرچمدار مدل پارادیپلماسی فرامرزی معرفی شده است.
در فصل سوم با عنوان ظرفیت های پارادیپلماتیک فرامرزی اقتصادی، ضمن بیان اهمیت مهمترین منبع موجود در منطقه یعنی نفت، به توانایی و ظرفیت های پارادیپلماتیک فرامرزی اقتصادی پرداخته شده است. در این بخش، ابتدا جداول صادرات و واردات کشورها با ایران و سپس ظرفیت های اقتصادی کشورها و برخی کنشگران فروملی به منظور شناسایی ظرفیت های پارادیپلماتیک بررسی می شود.
فایل های ضمیمه
ویدئوها
تصاویر
صوتها
متن دیدگاه
شما در حال پاسخ به کامنت زیر هستید
نظر شما با موفقیت ذخیره شد و پس از تایید نمایش داده خواهد شد
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
امتیاز شما
CurrentRate
1
2
3
4
5
معرفی کتاب جدید
پیمان ابراهیم و ژئوپولیتیک غرب آسیا
1403/06/11
کرانه باختری: گام سوم از پروژه آزادسازی فلسطین
1403/06/11
احزاب عربی در کنست
1403/06/11
Security concerns of Asia: 21st century discourses
1403/06/11
Governance and domestic policymaking in Saudi Arabia: transforming society economics politics and culture
1403/06/11