امروز شنبه
۱ دی ۱۴۰۳
FA
صفحه اصلی
درباره کتابخانه
جستجو در منابع کتابخانه
اخبار و اطلاعیه ها
شرایط عضویت
تماس با ما
خانه
اخبار
معرفی کتاب جدید
۱۴۰۳/۰۵/۱۰- ۱۴:۰۵
- مشاهده: ۷۲۸
مردمشناسی در روزگار جنگ سرد؛ سیا، پنتاگون و رشد استفاده دوگانه (نظامی مدنی) از مردمشناسی
دیوید اچ. پرایس/ محسن بدره، روح الله گلمرادی
دیوید پرایس، نویسنده این اثر پژوهشی، استاد مردم شناسی در دانشگاه سنت مارتین واشنگتن است. او کار میدانی و پژوهش مردم شناسی و باستان شناسی را در ایالات متحده، فلسطین، مصر و یمن انجام داده است. نویسنده اشاره می کند، قبل از تالیف این کتاب، دو اثر دیگر در حوزه بررسی تعاملات میان مردم شناسان آمریکایی با آژانس های نظامی و اطلاعاتی نوشته است. اولین کتاب وی با عنوان تهدید مردم شناسی (2004) این موضوع را کاوش کرده که چگونه گزارش های وفاداری و نظارت اف.بی.آی بر مردم شناسان آمریکایی در طول دوره مک کارتی، نظریه و کاربرد این رشته را محدود کرد و امکان پیشرفت های نظری را سلب نمود و مردم شناسان را درباره اشکال کاربردی مردم شناسی فعال مرتبط با مسایل عدالت اجتماعی و برابری دلسرد کرد. دومین کتاب نامبرده با عنوان اطلاعات مردم شناختی(2008) بررسی می کند که چگونه مردم شناسان آمریکایی دانش خود از این رشته را برای نیازهای نظامی و اطلاعاتی جنگ جهانی دوم در اختیار گذاشتند.
نویسنده اشاره می کند، کتاب مردم شناسی در روزگار جنگ سرد، عناصر دو کتاب یاد شده را به هم پیوند می دهد؛ اگرچه کتاب تهدید مردم شناسی(2004)، داستان مردم شناسان قربانی تعقیب دولت امنیت ملی را بازگو می کند که در اینجا عدالت و عقلانی بودن اقتصاد سیاسی آمریکای روزگار جنگ سرد توسط مردم شناسان مذکور به نقد کشیده شده است، اما در کتاب مردم شناسی در روزگار جنگ سرد(2016) تحلیل می شود که چگونه کار مردم شناسان جنگ سرد گاهی در راستای منافع آژانس های پولدار و قدرتمندی همانند سیا و پنتاگون بوده است. کتاب حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که چگونه در سه دهه اول جنگ سرد در آمریکا، آژانس های اطلاعاتی در سکوت، مردم شناسی را توسعه دادند. در بسیاری از مواجهه های جنگ سرد که مردم شناسی و آژانس های نظامی اطلاعاتی را به هم پیوند می دهند، مردم شناسان ضمن تولید پژوهش هایی که ذینفع آنها آژانس های حکومتی بودند، پرسش های اصیل خود و رشته شان را نیز پی گرفته اند.
کتاب حاضر رد یک کمان تاریخی را می گیرد که تحولات حمایت مردم شناسی از فعالیت های نظامی و اطلاعاتی در طول جنگ جهانی دوم را به نکوهش گسترده مشارکت های مردم شناختی در اردوهای نظامی و اطلاعاتی در جنگ های آمریکا در آسیای جنوب شرقی پیوند می دهد. این موضوع در برگیرنده دوره تاریخی پیچیده ای است که انقلاب های فرهنگی، افشای فعالیت های غیرقانونی اف.بی.آی و سیا، جنگ های سری، برنامههای حکومتی نواستعماری و شوم و هوشیاری فزاینده درباره پیوندهای تاریخی مردم شناسی با استعمارگری از خصیصه های آن است.
این رشته در کمتر از سه دهه، از همراهی و حمایت تقریباً تمام عیار از اقدامات نظامی مآبانه، به جبهه رادیکال یا لیبرال مخالف در مقابل سیاست خارجی آمریکا و مقاومت در برابر همکاری های مردم شناختی با آژانس های نظامی و اطلاعاتی بدل شد. مردم شناسی جنگ سرد بر این متمرکز است که چگونه تغییرات ایجاد شده در اقتصاد سیاسی جنگ سرد، فرصت هایی غنی در اختیار مردم شناسی نهاد تا پروژه های سودمندی برای مردم شناسی فراهم کند و در عین حال، دولت امنیت ملی را به دانش و اطلاعات عمومی و ویژه مجهز کند. کتاب حاضر طی دو بخش با عنوان های صورت بندیهای سیاسی اقتصادی رشته مردم شناسی در جنگ سرد و پیوندهای مردم شناسان با دولت امنیت ملی، به بررسی مردم شناسی در روزگار جنگ سرد و عملکرد پنتاگون و سیا و همچنین رشد استفاده دوگانه (نظامی مدنی) از مردم شناسی می پردازد.
فایل های ضمیمه
ویدئوها
تصاویر
صوتها
متن دیدگاه
شما در حال پاسخ به کامنت زیر هستید
نظر شما با موفقیت ذخیره شد و پس از تایید نمایش داده خواهد شد
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
امتیاز شما
CurrentRate
1
2
3
4
5
معرفی کتاب جدید
پیمان ابراهیم و ژئوپولیتیک غرب آسیا
1403/06/11
کرانه باختری: گام سوم از پروژه آزادسازی فلسطین
1403/06/11
احزاب عربی در کنست
1403/06/11
Security concerns of Asia: 21st century discourses
1403/06/11
Governance and domestic policymaking in Saudi Arabia: transforming society economics politics and culture
1403/06/11